Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2007 01:44 - Белгийски шоколад, шарени яйца и великденски зайци
Автор: semiramida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1382 Коментари: 0 Гласове:
0



На разходка в Хайдеберг ден преди Благовещение

Факт е, че не съм писала тук от повече от 5 месеца. Време през което ми се случиха много неща – и хубави, и не чак толкова – купихме си апартамент (с доста неприятни изживявания, които лишиха от сън за доста дълго време мен и близките ми и все още не са съвсем приключили), получих предложение за брак, което с радост приех и започнах работа по един блавоблъскащ проект, заради който съм отново в Германия.

Така както ги написах, нещата са по-скоро добри. Имаше и лошо, но e по-добре да не се връщам към него. Всяко зло за добро.

Но да се върнем към града Хайделберг, който днес беше по-скоро намръщен и сивеещ. Сутринта ме посрещна дъждовно време, но аз бодро се метнах на автобуса и отпраших към Хайдеблерг.

Слязох на Бисмаркплатц и за да се скрия от дъжда моментално се гмурнах в Galleria Kaufhof. Основното си време прекарах пред великденския щанд, където станах разногледа от яйца, зайци, букетчета, венчета, свещничета, панерчета и какви ли не джунджурийки, които да ни правят живота по великденски. Купих си розова жилетка и пуловер и тениска за Владо като дълго време се чудих дали да са размер L или XL, дали дупката на пуловера е достатъчно голяма и в кой точно пуловер ще се чувстват най-добре формите на благоверния.

Следващата точка от пътуването ми бяха няколко книжарници: големи, шарени, с кът за четене и умопомрачително много книги. Ограничих се с A Short History of Nearly Everything от Bill Bryson. Много се зачудих за Balkonpflanzen fьr Einsteiger (Балконски цветя за начинаещи), но реших, че ще мина и без тях.

Следващата точка от пазарския ми набег беше C&A. Този магазин има една много ценна стока, която не съм виждала никъде другаде – панталони с нестандартна дължина и кройка. В България изпадам в потрес, когато трябва да си търся дънки. Размерите са основно два – 42 и 44 – ако не си тези размери, тежко ти и горко, а не дай си боже, ако горната част на тялото ти е един размер, а долната – друг. След дълго пробване и неприятни констатации как са се отразили на бедрата ми няколкото месеца без фитнес и системно ядене на шоколад и нЕкои други сладкарски изделия, намерих моя размер и гордо продължих напред.

Като стана дума за шоколад, държа да отбележа, че човек трябва да е от камък, за да не се подаде на шоколадовите изкушения на главната улица в Хайделберг. На неприлично високи цени, могат да се пробват ръчно приготвени шоколадови бонбони, подредени в изкусителни форми на стъклените витрини в онези малки антично изглеждащи магазинчета за бонбони в Хайделберг. Топчета от натурален белгийски шоколад с портокалови корички, сърчица от бял шоколад, кубчета от млечен шоколад с бадем – това е едно малко парченце от това, което може да се види там.

Минах и през любимото си магазинче за домашен сапун, където за мое учудване бяха слижили две купи с вода, за да може да пробваш сапуна Един продавач енергично демонстрираше ексфолиращ сапун на ръката на клиент, а две момиченца с удоболствие се плацикаха във водата, докато майка им откриваше достойнставата на сапуна с лавандула. Изскочих бързо, леко замаяна от ароматите.

Последното място, където се спрях беше още едно мое любимо място – малко магазинче за конци и прежди. Купих си ръкавица за печка с бродирана мама Гъска на нея и много приятно каренце за маса, за което с неудоволствие открих в последствие, че е калъфка за въглавница!:)

Много уморена и сериозно натоварена с покупки, качих себе си и дисагите на автобуса и потеглих обратно за моето село.


Тагове:   яйца,   шоколад,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semiramida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 79858
Постинги: 19
Коментари: 97
Гласове: 202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол