Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2008 11:19 - Пий, куме, пий....
Автор: semiramida Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2103 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2008 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дойде време и аз да се омъжа. Не без известни перипетии, разбира се....

На 21 септември е голямата дата. И тъй като остават по-малко от 6 месеца до тогава, запретнах ръкави да организирам събитието.

Което всъщност не се оказа толкова лесно....

Църквата - Лелчето ни връща два пъти докато се опитваме да си запишем дата, защото има кръщене. Взима ни парите между две пълнения на легена с топла вода. Когато плахо запитваме да не би да ни загубят някъде часа, получаваме достолепен отговор "По-добре гледайте ВИЕ да не забравите кога ви е часа".... Излизаме успокоени от Божия храм.

Ритуалната зала - Бурен отпор защо сме отишли толкова рано да си записваме час - т.е. 9 месеца предварително. Е, извиняваме се, че не си ходим всяка седмица до Варна.... После опит да не ни запишат датата, понеже можело да бъде празник - 21 не знам да е някакъв празник, но кой знае, толкова време има до тогава, може и да стане...

Инструктират ни, че медицински можело да ни изкарат само в един частен медицински център във Варна и навсякъде другаде ги правели невалидни. Владо леко почервенява и пита дали като лекар все пак той не знае по-добре какво може и какво не може. Лелката упорито държи на медицинскя център във Варна. Владо пита дали ако вземе подпис от Гайдарски, това ще удовлетвори високите им изисквания. Лелката почти клеква. Последно се разбираме да си ги вадим където искаме, но ни предупреждават, че от София са най-нередовните медицински. Е, ще се женим нередовно, то се е видяло!

След кратки разправии взимат от младоженеца 20 лв капаро и ни изпращат по живо, по здраво.

Ресторанта - капариран - ураааа! - най-леко мина до тук. Не се зане дали няма да има друга сватба преди нас, дали няма да ни карат да намаляваме музиката след определен час и как точно ще го украсим, НО е капариран.

Кумовете - НАЙ-проблемното звено.

1. Маги ме изостави, отиде на бригада в Щатите и тотално ми обърка плановете! Никаква торта за нея!

2. Тони (знам, че чете:-)) също тотално ме предаде, отказвайки да се ожени и да роди дете в оставащите 6 месеца, за да отговаря на собствените си изисквания за кума.

До тук с жените пълен провал....


1. Яни - не се знае до септември месец колко приятелки ще е сменил...

2. Марин - няма приятелка, но и не можем да му намерим кума, поради несериозността на горните две дами.

И с мъжете също провал....


Ралица и мъжа й - те бяха първите, които поканихме. След две седмици мислене ни отказаха с довода, че щели да ходят на круиз по това време.... Силно съмнително.

Както е видно и семействата ни подляха вода!


В момента с кумовете сме точно до под кривата круша....


В плах опит да потърсим съвет от едно опитно семейство, звъним по скайп на родителите на Владо. Баща му приема проблема присърце и предлага за кума своя позната, която, както се оказва, никой друг освен него не познава.

След кратко надвикване се оказва, че това е жена на тяхна възраст - т.е. около 50-те (в суматохата не разбрах дали е женена). След още малко опити всеки да вземе думата ситуацията се изяснява - това била някаква дама, за която на времето бабата на Владо се опитвала да ожени баща му.... Свекървата е възмУтена (почти чувам удари на точилка от другата страна на скайпа), свекъра все още настоява все пак да й се обади, а ние с Владо се превиваме от смях под масата..... 

А подготовката едва започва!

:-)))))

Stay tuned.... 

 




Гласувай:
0



1. buboleche - :)))
28.03.2008 11:23
а ние с мъжа ми сме дежурните кумове и все не отказваме. но се кумувало само три пъти и за третия сме резервирани отдавна. сори. :))))
все ще намерите, спокойно. има време. :)
цитирай
2. benra - :-))))))))))))
28.03.2008 11:46
Това за църквата-не го вярвай.НАшето венчане го бяха забравили и ги изловихме в крачка.Попа беше крайно учуден,че има сватба, ама ни венча де.Направи ни най-подлборната почти двучасова церемония, бях останала без крака.Обяснението за забравената венчавка беше-ами много от рано сте се записали.

А за кумувете.Нашите пък не бяха венчани църковно и беше зор да се венчаят специално за целта.
Кумовете са важно нещо, но вие имате бол време.
цитирай
3. анонимен - Предателката
28.03.2008 12:17
Обичам сватбите...От години мечтая да кацна натруфена на сватбата на мои приятели и да го играя на добрата стара "сладка" шътлива мома...:-)))
Никой не искаше да се бракува дълго време , аз също не искам , а пък за деца и дума не ща да са изговорва...докато не загладя финансовия косъм.
Говорих с моята опитна родителка - не е на късмет да вземете две непознаващи се говяда и да ги направите кумове. Преди две години станах свитедел на бракосключването на една позната, нямаше как, беше на живот и смърт... Отидох и беше много гадно за мен, моята романтична душа се свиваше у мрака на псевдовеличието на момента. С кумеца не се знаехме въобще, гледахме се кат вампири или урунгели ( ибирай кое по ти аресва, Снежка).После те правиха сватба и поканиха друга мома за кума ( женена за друг мъж) и кумеца от бракосключването. Ебаси комбинацията. Резултатът - бракът им се разпада след има няма 2 години, дори детето не го спаси. Изводът - не събирай пачи от кол и въже, а подходи енергийно ефективно. Бракът им ще се разпадне скоро с тая скорост на злоба и егоизъм. У мен все остана усещането, че моята липса на късмет в животеца и лошата енергийна планьорка на бракосключването допринесоха за тоя обрат. :-(((((
В заключение на деребейското изказване - вашите хора ви чакат зад ъгъла. Направете го като хората - аз свитедел по разводи не ща да ставам.
Искам да сте щастливи и да стана леля с недоказана сила.
Целувки
Ако ма провокирате пак, уважаема Семирамидке, пак ша дудна...... :-)))))

цитирай
4. vivaforever - тва със сватбите е готино,но как е сладко да го направите само ти и той....
28.03.2008 13:53
само двамата по дънки и тениски,,,велико е.
цитирай
5. semiramida - Късно е, вече прекалено много неща ...
28.03.2008 13:57
Късно е, вече прекалено много неща сме капарирали.... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semiramida
Категория: Лични дневници
Прочетен: 79853
Постинги: 19
Коментари: 97
Гласове: 202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол